Bestrijding van ratten

Ratten

In Nederland komen twee soorten ratten voor: de bruine rat (Rattus norvegicus) en sinds kort ook weer de zwarte rat (Rattus rattus). De zwarte rat is de meest geduchte. Deze rat was de grootste pestverspreider. Tot voorkort was deze rat in Nederland uitgebannen. De laatste jaren rukt de zwarte rat echter weer vanuit het zuiden op.  In onze omgeving hebben we bijna altijd te maken met:

De Bruine Rat

Dit is de meest voorkomende rattensoort in Nederland. Hij komt bijna overal voor en leeft in kleine groepen met een eigen territorium. De grootte is 22-30 cm kan tot ca. 500 gram wegen heeft een dikke kale staart die korter is dan het lichaam 17-23 cm. (dit in tegenstelling tot de huismuis) heeft een stevige bouw en een stompe snuit. Het vrouwtje heeft meerdere worpen per jaar, 5-7 jongen per nest en de jongen worden na 3 maanden geslachtsrijp. Ze worden ongeveer 1 jaar.

De bruine rat is een cultuurvolger en heeft een groot aanpassingsvermogen. Ze hebben veel vocht nodig, leeft graag in waterrijke gebieden en reuk is hun belangrijkste zintuig. Meestal zijn ze nachts actief. Het voedsel: De bruine rat is een alleseter met een duidelijke voorkeur voor het beste wat voor handen is (granen, groenten, fruit, vlees, vis e.d.)

Bestrijden van bruine ratten:

Het bestrijden van ratten is specialistisch werk. Het doel van de bestrijding is natuurlijk de rattenplaag te elimineren, maar wij vinden het ook belangrijk dat ze niet meer terug komen.

Ook bij het bestrijden van ratten is elke situatie anders. Bel ons als u een probleem heeft of vermoed met bruine ratten of kom naar onze winkel op de Rendementsweg 2-L te Mijdrecht.

Onze kennis willen wij graag met u delen!

Van Dam bedrijfsdiensten, juist voor u!

Uw specialist voor het bestrijden van ratten