Bestrijden van Muizen

Muizen

Muizen zijn na de mens het meest voorkomende zoogdier op aarde. In Nederland leven ongeveer 15 soorten. Behalve de huismuis is de rest van de soorten beschermd door de Flora- en Faunawet. Bestrijding van de bosmuis en veldmuis is onder bepaalde omstandigheden mogelijk.

De Huismuis.

Leeft zowel in kleine als grote groepen met een eigen territorium. Een volwassen muis is tussen de 7 en 10cm lang, heeft een lange staart die even lang of langer is dan het lichaam. Ze zijn slank gebouwd, hebben een spitse kop met grote oren en kraaloogjes. De draagtijd van huismuizen bedraagt 21 dagen met 5 tot 8 jongen per nest. De zoogperiode bedraagt 3 weken, de jongen zijn na 2 maanden geslachtsrijp en ze worden gemiddeld 1 jaar. De huismuis is een alleseter (3-5 gram per dag) met een duidelijke voorkeur voor granen, peulvruchten en noten, vetrijke spijzen (kaas, boter e.d.) en voedsel met hoog suikergehalte.

Bestrijden van de huismuis: 

Het bestrijden van de huismuis is specialistisch werk. Het doel van de bestrijding is natuurlijk de muizenplaag te elimineren, maar wij vinden het ook belangrijk dat ze niet meer terug komen. 

Het bestrijden van muizen is in elke situatie anders. Bel ons als u een probleem heeft of vermoed met muizen of kom naar onze winkel op de Rendementsweg 2-L te Mijdrecht.

Onze kennis willen wij graag met u delen! 

Van Dam bedrijfsdiensten, juist voor u! 

Uw specialist voor het bestrijden van muizen