Wespennest bestrijden in De Ronde Venen

05 augustus 2016 Categorie: Ongediertebestrijding

 

 

Het gezegde “april doet wat hij wil” lijkt voor 2016 op te gaan voor de hele zomer. Van flinke regenbuien naar zonnige weersvoorspellingen; we hebben voor een groot deel te maken met een koele en natte zomer. Het voordeel hiervan is dat we, op dit moment, minder last van wespen hebben.

De zomer is echter nog niet voorbij. Ook nu nog is voorkomen beter dan genezen. Van het voorjaar tot de winter is het tijd voor actie, want één nest kan in het najaar wel uitgegroeid zijn tot enkele duizenden wespen!

Aan tafel

Wespen zijn voornamelijk vleeseters. Vliegen en bijen, maar ook rupsen, spinnen en libellen staan op het menu. De kop, poten, vleugels en het achterlijf bijten ze eraf. In het nest wordt dan het overgebleven vlees vermalen en aan de larven gevoerd. Als tegenprestatie braken de larven zoet suikerhoudend vocht op. De werksters likken dat op en het geeft hen weer de nodige energie om te vliegen.

Augustus

Rond deze tijd is het nest fors gegroeid en zijn er inmiddels meer werksters dan larven. Het gevolg is dat er een tekort aan suikers in het nest ontstaat en de wespen zoetigheid buiten het nest gaan zoeken. Dat menu bestaat uit frisdrank, limonade, wijn, fruit, enzovoorts. De kans om gestoken te worden neemt nu enorm toe. 

Een wespensteek

Een wespensteek is altijd pijnlijk. Wespen hebben geen weerhaakje aan de angel en kunnen telkens opnieuw steken. Een steek is een aantal uren tot zelfs een paar dagen flink pijnlijk en gaat vaak gepaard met een fikse zwelling ter plaatse. Als u allergische reacties krijgt ga dan met spoed naar een (huis)arts of ziekenhuis.

Voorkom narigheid

In tegenstelling tot het voorjaar/begin van de zomer komen de wespen nu op onze zoetigheid af. Wees alert en volg bijvoorbeeld een wesp naar zijn nest. Nu bestrijden voorkomt nog een heleboel ongemak voor de komende tijd. Bij de meeste wespennesten zie je alleen de uit/invlieg opening. Daar is het een drukte van belang.

Het dichtstoppen van deze uit/invlieg opening heeft geen zin, omdat de wespen net zolang zullen zoeken of knagen tot ze een andere uitgang hebben gevonden of gemaakt. De wespen worden hierdoor ook agressief en dat maakt een bestrijding moeilijker.

Als u last heeft van een wespennest is het raadzaam om de bestrijding door een ervaren ongediertebestrijder te laten uitvoeren. De kosten voor een effectieve bestrijding zijn laag en wie wil er nu gestoken worden? Wij geven 100% garantie op onze bestrijding.